Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Start concurs! CIU oferă burse de merit celor mai buni studenți

2 noi. 2013,, 10:00   Societate
2768 0
Foto : wordpress.com
Cei mai ageri tineri din Republica Moldova au șansa să beneficieze de burse în valoare de 12 mii de lei fiecare, participînd la concursul Burse de Merit – 2013. Potrivit Centrului de Informaţii Universitare, beneficiari ai concursului organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova vor fi 35 de studenți și 15 masteranzi, transmite NOI.md.

Regulamentul prevede participarea la concurs a tinerilor de pînă la 30 de ani care sînt studenţi în ultimul an de studii cu frecvenţă la zi sau masteranzi în primul an de studii cu frecvenţă la zi, de la toate specialităţile. Media notelor admisibilă pentru toţi anii de studii nu trebuie să fie mai mică de 9 pentru domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – ştiinţe exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 – în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

Pentru a participa la concurs, candidaţii vor trebui să susțină un test de cultură generală și să depună dosarele la sediul CIU. Dosarele admise vor fi examinate de către un Consiliu de experţi independenţi. Informaţii suplimentare, precum şi formularul de aplicare pot fi găsite pe www.eac.md.

Programul Burse de Merit a fost lansat în 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor. Pe durata celor 17 ediţii, peste 4 mii de studenţi au aplicat la concurs, dintre care 1130 au beneficiat de burse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?