Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Alexandru Tănase: "Procurorul general este un fel de manager, dar nu trebuie să ne facem mari iluzii"

31 mai. 09:15   Politică
2578 0

„O persoană din fruntea Procuraturii sau a Procuraturii Anticorupție (PA) nu are cum să schimbe un anumit trend al instituției. Poate influența anumite mutări, poate prioritiza anumite chestiuni, dar lucrurile în ansamblu nu sînt schimbate de Procurorul General”, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Alexandru Tănase a precizat că Procurorul General nu desemnează și nici nu promovează procurori în funcție.

„Conform Constituției, există Consiliul Superior al Procurorilor, care este entitatea responsabilă de accesul, exercitarea funcției și promovarea procurorilor. Procurorul General este un fel de manager, care are și atribuții procesuale, dar nu trebuie să ne facem mari iluzii. Oricine ar fi numit în această funcție, nu ar reuși să obțină rezultate pe măsura așteptărilor exagerate ale societății”, a spus Alexandru Tănase, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a declarat că Ion Munteanu, procurorul general selectat de către CSP, trebuie să facă pași concreți.

„Așteptarea noastră este ca sistemul să se autocurețe. Cei asupra cărora planează dubii de integritate etică și financiară să fie excluși din sistem și să fie trași la răspundere cei care sînt vinovați de furtul milardului, Laundromat și celelalte dosare de rezonanță”.


Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a afirmat în cadrul emisunii că Ion Munteanu a fost favoritul concursului pentru funcția de Procuror General.

„Consursul a fost creat pentru dînsul, nu există nicio surpriză în rezultate. Ion Munteanu se află de aproape doi ani în funcția de Procuror general interimar. În acest timp, nu s-au înregistrat progrese de facto în dosarul Laundromat, în dosarul furtului miliardului {...}”, a spus Ștefan Gligor.

Vasile Grădinaru l-a contrazis. „Pe dosarul furtului miliardului s-au trimis în instanță zeci de dosare și s-au deschis dosare noi, cum ar fi cel al lui Plahotniuc”.

Amintim că Ion Munteanu a acumulat cel mai mare punctaj, de 9,21, în cadrul interviurilor organizate astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

1
0
1
3
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?