X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Reacția lui Formuzal la campania de informare despre avantajele integrării în UE

23 oct. 2013,, 17:05   Societate
5024 2
Foto: vfokuse.md
În Găgăuzia se desfășoară o campanie de informare despre avantajele integrării în Uniunea Europeană. Campania este organizată de Centrul European ”Pro-Europa”, relatează portalul Gagauzinfo.md. Scopul acțiunii este de a informa locuitorii autonomiei despre vectorul european, de a explica avantajele și oportunitățile Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Voluntarii intenţionează să desfășoare campania de informare în orașele și satele din Găgăuzia.

Acțiunea se va derula pînă la 27 octombrie.

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat pentru NOI.md că salută orice campanii de informare a populației, desfășurate pe teritoriul autonomiei. Formuzal a menționat că acțiunile de informare privind determinarea vectorului extern de dezvoltare a Moldovei au demarat în Găgăuzia în aprilie, după prima conferință internațională privind integrarea euroasiatică a RM. ”Găgăuzia este parte componentă a Republicii Moldova și noi toți sîntem cetățenii unuia și aceluiași stat. Noi dorim să știm, încotro mergem, unde vom ajunge și ce rezultate vom obține. De aceea, cu cît mai mult va fi informată populația, cu atît mai conștientă va fi alegerea. În Găgăuzia funcționează toate standardele europene în ceea ce privește libertatea de expresie”, a menționat bașcanul.

Totodată, Formuzal a subliniat că susține ideea integrării în Uniunea Vamală, deoarece pentru autonomie această este varianta preferabilă. ”Noi avem o poziție bine definită și eu le spun deschis oamenilor că, la această etapă, pentru noi avantajele integrării economice în Uniunea Vamală sînt mai importante, deoarece ele nu necesită integrare politică. Integrarea în UE prevede și integrare politică, ceea ce înseamnă că trebuie de renunțat la suveranitatea politică a țării. Noi spunem ”da” integrării economice și ”nu” – integrării politice”, a conchis Formuzal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?