X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Poliţia de Frontieră a început investigarea incidentului cu transportatorii găgăuzi

11 oct. 2013,, 17:31   Societate
5229 1
Foto: vk.com
"Serviciul securitate internă al Poliţiei de Frontieră (PF) a început investigarea incidentului cu transportatorii găgăuzi la punctul de trecere "Cahul", a spus directorul PF Dorin Purice.

Dorin Purice a comunicat pentru corespondentul "Infotag" că serviciul " de mai demult avea anumite dubii privitor la posibilele abuzuri în această privinţă, iar cu apariţia acestei scrisori a apărut posibilitatea de a clasa încălcarea potrivit dovezilor"

La rîndul său, directorul serviciului securităţii interne PF, Andrei Ţurţurică, a declarat că "conform informaţiei din partea colegilor români de la punctul de trecere "Cahul-Oancea", cu adevărat sistematic au loc încălcări, la fel şi de transportatori. Există problema transportării obiectelor interzise, precum şi a substanţelor narcotice."

Acesta nu a exclus că transportatorii au fost verificaţi de alte structuri competente, în special de grupurile mobile ale Serviciului Vamal.

"În ultimul timp există confuzie în această privinţă", a recunoscut specialistul.

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a promis pentru "Infotag" că "se va ocupa personal de clarificarea acestei situaţii şi că intenţionează să se întîlnească cu conducerea Poliţiei de Frontieră".

Acesta susţine că în ultimele luni a început să primească apeluri telefonice, precum şi plîngeri din partea populaţiei privitor la acţiunile PF.

"Se plîng că coletele mici care sînt trimise rudelor peste hotare sînt verificate. Adresarea nepoliticoasă, deschiderea coletelor cu cuţitele şi adăugarea acestora la grămadă sînt doar cîteva dintre motivele plîngerilor. Coletele, preventiv, sînt verificate de Serviciul Vamal şi trecute prin scanner. Care este sensul de a efectua o a doua verificare nu este clar... Acest fapt şi multe altele rămîne de lămurit", considera Başcanul.

Recent, 13 transportatori de încărcături din Găgăuzia, care regulat livrează colete muncitorilor din Turcia în R.Moldova, au depus o plîngere pe numele başcanului Mihail Formuzal privind acţiunile PF din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?