Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Tkaciuk despre iniţiativa lui Formuzal de a organiza un referendum privind politica externă a Moldovei (Video)

3 oct. 2013,, 10:57   Politică
3352 3
Foto: tribuna.md
Lăudată de unii, criticată de alţii. În timp ce conducerea ţării a reacţionat dur la iniţiativa başcanului Găgăuziei de a organiza un referendum în Găgăuzia privind politica externă a Moldovei, singurii care salută iniţiativa lui Formuzal sunt comuniştii.

"Este o iniţiativă bună. Considerăm că vectorul politicii externe poate fi decis doar de popor, la referendum, şi nu de cîţiva politicieni al căror rating este mai mic decît cel al minorităţilor sexuale", a declarat deputatul PCRM Mark Tkaciuk.

Publika.md aminteşte că, ieri, Mihail Formuzal a anunţat că intenţionează să organizeze un referendum pentru a afla opinia alegătorilor privind politica externă a ţării. El afirmă că a luat această decizie la insistenţa Mişcării "Edinaia Gagauzia". Plebiscitul ar urma să aibă loc pe 22 decembrie.

În replică, premierul i-a recomandat başcanului să se preocupe doar de problemele autonomiei găgăuze şi să recitească Legea Supremă a Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele Nicolae Timofti crede că liderul de la Comrat reprezintă interese străine.

Potrivit Codului Electoral, doar chestiunile de importanţă locală pot fi supuse unui referendum local, dar nu şi cele de interes naţional.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?