Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cauza intoxicațiilor studenților de la Bălți rămîne incertă

1 oct. 2013,, 13:14   Societate
2735 0
Foto: studiiburse.info
Unul dintre cei patru studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, care au fost spitalizați vineri cu diagnosticul intoxicație alimentară la Spitalul Clinic Municipal din oraș, a fost externat. Celelalte trei studente, care s-ar fi intoxicat, la fel, după ce au luat masa la cantina universității, rămîn, deocamdată, sub supravegherea medicilor. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md, șeful Secției Boli Infecțioase a Spitalului din Bălți, Vitalie Pădure.

Totodată, Veaceslav Cîșlari, medic-șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică din Bălți, solicitat de NOI.md, a declarat că, pînă la sfîrșitul zilei de azi, vor fi gata rezultatele finale ale analizelor de laborator, care vor stabili, dacă alimentele de la cantină au fost cauza intoxicațiilor. “Deocamdată, potrivit datelor prealabile, există temei să spunem că bucatele de la cantina universitară nu prezintă nici o suspiciune, dar vom avea un tablou clar sută la sută la sfîrșit de zi, cînd vor mai veni rezultatele finale ale analizelor”, a precizat medicul.

Menționăm că vineri, pe 27 septembrie, 16 studenți de la Universitatea de Stat din Bălți s-au adresat după ajutor medical, ei fiind diagnosticați cu intoxicație alimentară. 4 dintre aceștia au fost internați.

Zilnic, în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Municipal din Bălți sînt internate cîteva zeci de persoane (atît copii, cît și maturi) cu boli diareice acute. Ieri, potrivit șefului de secție, Vitalie Pădure, au mai fost internați încă 3 oameni, care au ajuns la spital cu intoxicații alimentare, după ce au participat la o manifestație într-un local din Bălți.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?