X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Ce loc au obținut studenții UTM la un concurs internațional de calculatoare

28 mai. 20:00   Societate
2287 0

Un grup de studenți ai Universității Tehnice din Moldova au obținut locul întîi la Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare „Hard & Soft”. Competiția s-a desfășurat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„O competiție acerbă care a reunit 16 echipe de top din universități renumite din Republica Moldova, România, Ucraina, China și Marea Britanie, echipa noastră a demonstrat o performanță remarcabilă, creativitate și ingeniozitate”, a scris conducerea UTM pe o rețea de socializare.

Ajuns la a XXIX-a ediție, concursul a avut ca temă realizarea unei „Case Inteligente”, un proiect complex ce a necesitat aplicarea celor mai noi tehnologii în domeniul managementului energetic și automatizărilor. Participanții au trebuit să construiască o machetă de casă, integrînd soluții de control al iluminatului, utilizînd micromotoare pentru jaluzele și combinînd surse de lumină naturală și artificială pentru a menține un nivel constant de iluminare.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a transmis sincere felicitări echipei Chișinău1 pentru munca lor neobosită, dedicare și talentul extraordinar.

„sîntem mîndri de realizările studenților noștri, care au demonstrat cunoștințe tehnice de vîrf, și capacitatea de a inova și de a lucra eficient în echipă. Acest succes demonstrează excelența educațională promovată de UTM și ne motivează să continuăm să investim în pregătirea viitoarelor generații de ingineri”, a menționat Viorel Bostan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав