X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Taxiuri aeriene și roboţi, la Salonul Aeronautic la Berlin

26 apr. 2018,, 23:00   Externe
3506 0

Taxiuri aeriene pentru navetă din jurul oraşelor mari şi roboţi în loc de însoţitoare de bord. Cam aşa îşi imaginează viitorul cei din industria aviaţiei, reuniţi zilele acestea în Berlin.

Salonul Aeronautic din capitala Germaniei a început ieri şi pînă duminica aşteaptă 150.000 de vizitatori.

Un show aviatic a dat startul Salonului Aeronautic din Berlin, organizat în apropierea aeroportului Shoenefeld. Vîntul puternic şi ploaia din ziua deschiderii au dat puţin peste cap programul zborurilor, dar acrobaţii spanioli şi germani şi-au putut executa numerele.

Dincolo de avioane, elicoptere şi aeronave militare din toată lumea, vizitatorii au fost atraşi de “Laboratorul viitorului”. Acolo, Airbus a dezvăluit o dronă electrică autonomă despre care compania crede că, în viitor, va face parte din transportul urban. Numită CityAirbus, drona a fost testată intensiv, iar compania speră că, în următorii 5 ani, să obţină licenţe pentru ea şi să înceapă să o introducă în oraşe din toată lumea.

Marius Bebesel, directorul programului CityAirbus: “Credem că în oraşe mari ar fi nevoie de un număr de heliporturi egal cu numărul staţiilor de metrou. Într-un oraş ca Londra, asta ar însemna 150-200. Acestea ar trebui să fie localizate în centrul oraşului, dar şi la aeroporturi.”


Iar în viitor, vor fi reduse atribuţiile însoţitoarelor de zbor. Servirea băuturilor şi gustărilor va putea fi preluată de asemenea roboţi care se vor deplasa pe culoar, urmînd ca pasagerii să-şi ia singuri ce doresc.

De la salon nu lipsesc nici ideile pentru explorarea spaţiului. O universitate germană a prezentat un concept de satelit wireless.

Tobias Mikschl, coordonator de proiect: “Asta înseamnă că înlocuim cablurile din satelit cu transmisiuni wireless. Asta face totul mai simplu, mai puţin complex şi reduce greutatea. În plus, vom putea face sateliţi modulari, care pot fi asamblaţi la un loc pentru a obţine unul mai mare.”

Iar un institut german de cercetare a venit cu un concept de robot spaţial modular, care poate fi dotat cu diverse echipamente, în funcţie de misiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?