X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

La Berlin au împărțit "urși"

25 feb. 13:15   Showbiz
2338 0

Documentarul "Dahomey" al actriței și regizoarei franco-senegaleze Mati Diop a cîștigat «Ursul de Aur», premiul cel mare la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin.

Ceremonia de decernare a premiilor festivalului a avut loc în seara zilei de 24 februarie la Palatul Berlinale, relatează haqqin.az.

Filmul lui Diop povestește despre întoarcerea comorilor regatului african Dahomey de la Paris în țara sa natală, actualul Benin.

Juriul a fost prezidat de actrița kenyană-mexicană Lupita Nyong'o, cîștigătoare a premiului Oscar. Ea a devenit prima președintă de culoare a festivalului de film.

Marele Premiu al juriului "Ursul de Argint" a fost acordat regizorului sud-coreean Hong Sang-soo ("Traveller's Needs"). Acesta este al patrulea său "Urs de Argint". Regizorul a primit un premiu similar în 2020-2022.
"Regizorul francez Bruno Dumont ("Empire") a primit Ursul de Argint al juriului.


Cel mai bun regizor a fost recunoscut dominicanul Nelson Carlo de Los Santos Arias ("Pepe"), cel mai bun actor - americanul Sebastian Stan ("Another Man"), cea mai bună actriță în rol secundar - actrița britanică Emily Watson ("Such Little Things"), cel mai bun scenarist - regizorul german Matthias Glasner ("Death").

Onorabilul "Urs de Aur" a fost acordat anterior regizorului Martin Scorsese.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?