X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură

13 ian. 15:20   Economie
3570 0

Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (GFFA), care are loc în cadrul Săptămînii Verzi de la Berlin (Green Week).

Deschiderea oficială a forumului are loc pe 19 ianuarie curent, unde urmează să se întîlnesc în jur de 200 de miniștri ai agriculturii și secretari de stat.

GFFA este organizat de Ministerul Federal German al Alimentației și Agriculturii, fiind recunoscută în lume drept cea mai importantă conferință internațională focusată pe probleme cheie pentru viitorul agriculturii și industriei alimentare. Vor fi analizate subiecte referitoare la securitatea alimentară, sustenabilitate, inovații, comerț internațional cu produse agricole etc. Pentru țara noastră este o șansă în plus de a stabili și consolida relațiile cu alte țări și cu organizații internaționale, în vederea dezvoltării parteneriatelor strategice.

Tot la Berlin, Republica Moldova va participa și în cadrul celei mai cunoscute expoziții din sectorul agroalimentar. În perioada 19-28 ianuarie curent, țara noastră va fi reprezentată de 9 companii autohtone: Sandriliona, Franzeluța, Pomul Regal, Bucuria, Purcari, Barza Alba, Cricova, Castel Mimi, Chateau Vartely. Este pentru prima dată cînd la acest eveniment internațional vom avea și un stand de țară, cu o suprafață de 100 mp. Alături de producătorii autohtoni, delegația de oficiali moldoveni va prezenta vinul, nucile, înghețata, produsele de cofetărie și de panificație – toate create cu gust în Republica Moldova. Participarea Republicii Moldova la Green Week este o bună oportunitate de a pune în valoare produsele locale pe scena globală, de a deschide noi uși pentru export, de a stabili parteneriate comerciale și de a explora noile tendințe și inovații din industrie.

Pe data de 19 ianuarie, cu susținerea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și a Alianței Germane pentru Agribusiness, va fi organizat un forum investițional cu participarea mediului de afaceri din Germania și din alte țări membre ale UE. Acest forum se înscrie în cadrul eforturilor inițiate în octombrie anul trecut, la Chișinău, privind crearea și consolidarea Platformei de Parteneriat Agroalimentar. Evenimentul se desfăsoară în cadrul Săptămînii Verzi de la Berlin ceea ce va spori atenția potențialilor investitori și finanțatori privind oportunitățile de investiții în sectorul agroalimentar al Republicii Moldova.


Green Week este una dintre cele mai cunoscute expoziții din sectorul agroalimentar. Aici, se desfășoară peste 300 de evenimente și congrese. Pentru prima dată, evenimentul a avut loc în 1926. De atunci, în fiecare an, evenimentul atrage în jur de 1400 de expozanți și 300 mii de vizitatori din toate țările. Zonele expoziționale ocupă circa 118 mii metri pătrați, unde sînt prezentate cele mai recente tendințe în agricultură, alimentație și inovație tehnologică. Prezentările produselor sînt adesea grupate tematic și sînt sortate după categorie, metodă de producție sau zonă de proveniență.

Participarea Republicii Moldova la aceste evenimente este rezultatul eforturilor coordonate ale mai multor instituții și parteneri de dezvoltare: Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Investiții, Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав