X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Republica Moldova parte a expoziției GreenWeek-2024

19 ian. 11:13   Economie
2770 0

Delegația Republicii Moldova condusă de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), participă la expoziția GreenWeek-2024 (Săptămîna Verde), care se desfăşoară în perioada 18-21 ianuarie, la Berlin, Germania.

Cu o istorie de aproape 100 de ani, evenimentul este considerat un epicentru al schimburilor de idei și de experiențe între miniștrii din întreaga lume. Aici se consolidează parteneriate și se creează noi punți de colaborare pe dimensiunea agricolă, transmite moldpres.

Preocuparea principală a factorilor de decizie este să identifice soluții inovatoare pentru provocările din sectorul agricol.

”Pentru Republica Moldova, expoziția este o platformă strategică, prin prezența producătorilor autohtoni arătăm potențialul țării noastre întregii comunității internaționale. Aici vom folosi orice oportunitate ca să consolidăm relațiile economice și comerciale cu alte state, mai ales că, în ultimii ani, Republica Moldova înregistrează progrese semnificative în adoptarea și implementarea standardelor și regulamentelor UE în domeniul agricol. Iar aceste progrese confirmă că Republica Moldova poate fi un partener serios și de încredere pe scena globală”, a estimat Vladimir Bolea pe platforma GreenWeek.

GreenWeek este un eveniment european cu o istorie de peste 100 de ani. În 2024, Moldova în premieră are o platformă expozițională de 100 m2, unde își prezintă produsele nouă producători locali.

2
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав