X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Ana Guțu din nou incită spiritele: Peste 40 la sută din absolvenții liceelor sînt mediocrități

12 iul. 2013,, 11:08   Politică
26929 46
Foto: nr2.ru
Calificativul a fost dat de președintele Comisiei pentru politică externă și integritate teritorială a Moldovei, Ana Guțu, miercuri, 10 iulie, de la tribuna centrală a Parlamentului, în cadrul discuției moțiunii simple pentru demisia ministrului Educației, Maia Sandu.

Potrivit Anei Guțu, practica aplicată de ministerul Educației la examenele de bacalaureat din acest an sînt corecte, iar ”rata acestui eșec este una corectă și bună și denotă situația reală din Moldova de neiubire de carte”.

Ana Guțu consideră că practica monitorizării video a examenelor de bacalaureat, a verificării absolvenților liceelor înaintea examenelor și a presiunilor asupra acestora sînt corecte și trebuie să fie continuate.

În context, deputata a acuzat fracțiunea Partidului Comuniștilor, care critică acțiunile Ministerului Educației. ”Atunci cînd vă înverșunați împotriva camerelor de luat vederi și promovați ideea copiatului, ridicați la rang de istorie de succes mediocritatea, care înseamnă impertinență. Mediocritatea înseamnă prepotență și înseamnă revoluție, pentru că revoluția a fost făcută de mediocrități”, a strigat Guțu de la tribuna centrală a Parlamentului.

Parlamentul a discutat moțiunea simplă de demitere a ministrului Educației, Maia Sandu, care a fost înaintată pe data de 4 iulie de fracțiunea PCRM. Autorii moțiunii susțin că ”rezultatele examenelor de bacalaureat din acest an au fost catastrofale și reprezintă un eșec total al Ministerului Educației”, odată ce 42 la sută din absolvenții de licee nu au trecut BAC-ul, iar nota medie a examenelor este de 6,07 pe țară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?