Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Transportatorii, jurnaliştii şi rudele cetăţenilor UE pot obţine mai uşor vize începînd de astăzi

1 iul. 2013,, 14:40   Societate
2464 0
Foto: madameriri.com
Începînd cu ziua de azi, mai multe categorii de persoane din Moldova vor beneficia de facilități de obținere a vizelor pentru Uniunea Europeană. Aceștia sînt rudele apropiate ale cetăţenilor UE, transportatorii de mărfuri, jurnaliștii și echipa tehnică.

Potrivit Acordului privind facilitarea eliberării vizelor, transportatorii de mărfuri şi de pasageri vor putea obţine viză prezentînd o solicitare în scris din partea Asociaţiei Transportatorilor din Moldova, cu menţionarea itinerarului, scopului călătoriei, duratei şi frecvenţei acesteia.

Jurnaliştii şi stafful tehnic care vor solicita viză pentru a circula pe teritoriul UE vor prezenta un certificat eliberat de o organizaţie profesională sau de către angajator. Acolo urmează să fie menţionat că scopul vizitei este de a desfăşura activităţi de natură jurnalistică.

Rudele apropiate ale cetăţenilor UE vor trebui să prezinte doar o invitaţie scrisă de către gazdă, pentru a putea beneficia de facilităţi la obţinerea unei vize de călătorie.

Conform acordului, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale statelor membre UE vor elibera vize cu intrări multiple pe o perioadă de 5 ani membrilor de guverne şi parlamente regionale, judecătorilor Curţii Constituţionale şi Curţii Supreme de Justiţie, transmite ipn.md.

Vizele pot fi eliberate pentru un termen mai mic, în dependenţă de mai mulţi factori precum încheierea mandatului, expirarea permisului de şedere într-un stat UE sau a contractului de muncă.

Potrivit acordului, cetăţenii moldoveni deţinători de paşapoarte de serviciu biometrice pot efectua călătorii de scurtă durată fără viză pe teritoriul statelor membre UE, mai scrie sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?