X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Pe lîngă premierul Filip va fi instituit un corp de control

28 aug. 2017,, 11:01   Politică
2284 1

O nouă structură denumită ”Corpul de Control al prim-ministrului” urmează a fi creată la Guvern, în cadrul reformei administrației publice centrale, informează Noi.md.

Astfel, Corpul de Control al premierului va fi constituit din consilierii lui Pavel Filip, fiind o structură fără personalitate juridică. Organul nou creat va exercita funcții de monitorizare și control asupra tuturor instituțiilor subordonate Guvernului. Consilierii din cadrul Corpului de Control vor verifica în ce măsură instituțiile responsabile respectă deciziile și indicațiile premierului, programul de activitate al Guvernului, documentele de politici publice.

Subiecți ai monitorizării vor fi: Cancelaria de Stat, ministerele, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență: autoritățile administrative, serviciile publice desconcentrate, precum și întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital majoritar de stat.

„Una din condiţiile ce au determinat constituirea acestei structuri rezidă în necesitatea unei reacţii prompte de prevenire şi combatere a cazurilor de neîndeplinire sau îndeplinire necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu, punerii în aplicare a actelor normative şi executare a dispoziţiilor Guvernului şi indicaţiilor prim-ministrului”, se arată în proiectul de lege lansat recent spre dezbateri publice.

În cazul în care Corpul de Control va constata anumite nereguli în activitatea unei sau altei instituției, acesta va fi obligat să sesizeze autoritățile competente și să pună la dispoziția lor probele necesare.


Corpul de Control al Prim-ministrului va fi condus de un șef numit în funcție prin decizia prim-ministrului. El va fi remunerat similar șefului cabinetului Prim-ministrului.

Deocamdată inițiativa a fost lansată spre dezbateri publice pe pagina web particip.gov.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?