Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Agriculturii acceptă limitarea publicităţii alcoolului, nu a vinului

18 aug. 2017,, 17:50   Economie
2459 0

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului salută intenţia cu privire la limitarea publicităţii băuturilor alcoolice, cu excepţia vinului, care este mîndria Republicii Moldova.


Despre aceasta a declarat astăzi viceministrul Vasile Luca în cadrul întrunirii republicane cu genericul "Aspecte ce ţin de organizarea recoltării, achiziţionării şi procesării strugurilor în anul 2017".

El a menţionat că Republica Moldova trebuie să dezvolte cultură de consum a vinului de calitate. Potrivit lui, în acest scop sînt planificate o serie de activităţi.

„Cînd am transferat vinul la categoria produselor alimentare, am avut intenţia să uşurăm viaţa viticultorilor şi să extindem oportunităţile de promovare a produselor vinicole, cu toate acestea, la ultimii 100 de metri, multe prevederi ale proiectului de lege au fost excluse din versiunea finală", a spus el.

În cadrul şedinţei s-a evidenţiat că problema alcoolismului este legată în primul rînd de faptul că populaţia preferă să consume vin de casă.

La începutul lunii iulie Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege cu privire la înăsprirea cerinţelor faţă de publicitatea băuturilor alcoolice. Autorul proiectului este Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?