Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Un nou început pentru o fostă fermă: se planifică investiții 15 milioane de euro

16 apr. 17:45   Economie
1855 0

Un nou început pentru o fostă fermă din raionul Criuleni: se planifică investiții de circa 15 milioane de euro în următorii doi ani.

Un proiect de transformare și modernizare a unei foste ferme este în curs de planificare în comuna Bălăbănești, raionul Criuleni, la inițiativa unui agent economic din regiune, care este specializat în creșterea porcinelor. În acest scop, antreprenorul a solicitat sprijinul mai multor autorități.

Pentru aceasta a fost organizat un grup de lucru inter-instituțional, care a efectuat vizite în teritoriu pentru a evalua infrastructura existentă, pentru a identifica problemele și soluțiile legate de implementarea proiectului.

„Inițiativa vizează creșterea producției de animale și stimularea economiei locale prin crearea noilor locuri de muncă. Grija noastră ca minister de resort este să ajustăm politicile de subvenționare la necesitățile fermierilor și să facilităm accesul la resursele necesare pentru a se dezvolta în continuare”, a menționat secretarul de stat Iurie Scripnic.

Investițiile proiectului sînt estimate la circa 15 milioane de euro. Autoritățile și investitorii sînt optimiști și se așteaptă ca, în maxim doi ani, să poată inaugura ferma dotată cu echipamente de ultimă generație.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?