Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Mecanismele de asigurare în agricultură: Cît sînt de necesare

24 apr. 11:15   Economie
2108 0

Oportunitățile de extindere a serviciilor de asigurare în sectorul agricol au fost discutate la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Discuțiile s-au axat inclusiv pe necesitățile sectorului agricol în ceea ce privește asigurările și au fost duse între vicepremierul Vladimir Bolea și reprezentanții Grawe Carat Group.

Vladimir Bolea a subliniat că, în Republica Moldova, dezvoltarea companiilor de asigurare nu a fost uniformă de-a lungul anilor.

„Predominant, acestea s-au axat pe instrumente obligatorii, cum ar fi asigurările de locuințe și auto, în timp ce sectorul agricol a fost relativ neglijat”, a precizat oficialul.

În cadrul întîlnirii, s-a evidențiat că există un număr redus de companii de asigurare care oferă un pachet complet de servicii pentru agricultură.


„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare intensifică eforturile de promovare a asigurărilor printre agricultori, organizînd instruiri specializate în raioanele țării. Totodată, statul acoperă 70% din prima de asigurare. Aceste inițiative fac parte din angajamentul nostru de a întări sustenabilitatea activităților agricole în Moldova”, menționează Vladimir Bolea.

Precizăm că, în conformitate cu Legea privind asigurările agricole subvenționate, rata subvenției se stabilește pe baza primelor de asigurare calculate în conformitate cu condițiile speciale pentru asigurarea riscurilor de producție agricolă. Aceasta este de 70% din valoarea acestora dacă valoarea totală a subvențiilor pentru asigurările subvenționate aprobate pentru plată în anul anterior contractului de asigurare este de pînă la 6% din Fondul Național pentru Dezvoltare Agricolă și Rurală.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?