Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Președinții a 14 centre de BAC au fost sancționați

13 iun. 2013,, 14:00   Societate
4082 1
Foto : evz.ro
Ministerul Educației a sancționat 14 președinții ai centrelor de bacalaureat pentru încălcarea regulilor de desfășurare a examenelor. Comisia Națională de Examene a decis să aplice sancțiuni președinților a opt centre de bacalaureat din țară.

Președinților de centre le-au fost aplicate avertizări, mustrări și mustrări aspre pentru încălcarea prevederilor metodologiei de examene. S-a stabilit că președinții nu au monitorizat conform obligațiilor lor desfășurarea examenelor, nu au dat indicații asistenților, au permis ieșiri masive din sălile de examene pe parcursul probelor, sub diferite pretexte.

Anterior, altor șase directori de centre de BAC le-au fost aplicate mustrări.

Potrivit metodologiei, președinții sînt responsabili de organizarea şi desfăşurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat în centrul pe care-l conduc şi de instruirea cadrelor didactice care asigură asistenţa în sălile de examen, iar asistenții sînt obligați să sesizeze preşedintele centrului de bacalaureat despre toate abaterile identificate

Ministerul Educației amintește că absolvenții în timpul examenului au dreptul să vină doar cu buletinul de identitate şi rechizitele de scris. Alte obiecte precum tabele, manuale, dicţionare, ceruză, notiţe, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie a informaţiei, alte surse de recepţionare şi transmitere a mesajelor sînt strict interzise în sălile de examen.

În cazul în care candidații sînt observați că dețin sau folosesc obiecte interzise, testele lor sînt anulate şi nu vor putea participa la examenul de bacalaureat decît în sesiunea din anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?