Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

O serie de modificări, anunțate de Ministerul Educației

14 mai. 14:15   Societate
3774 0

Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor specifice în domeniul informaticii vor fi scutiți de la ultimele teze semestrială la limba străină și, respectiv, informatică.

Potrivit modificărilor anunțate de Ministerul Educației, elevii care dețin certificate de competență lingvistică egală sau superioară nivelului B2 (C1 pentru candidații din clasele bilingve) vor avea nota „10” din oficiu la ultima teză la disciplina Limba străină, notează Noi.md.

Nota maximă din oficiu la ultima teză semestrială la Informatică vor obține și absolvenții care au promovat examenele pentru certificarea internațională a competențelor specifice domeniului informaticii.

O altă modificare se referă la înmatricularea elevilor care au urmat studiile într-o instituție de învățămînt de peste hotare în sistemul educațional național.

Astfel, aceștia nu vor susține diferențe de program, ci doar vor urma curriculumul național conform anului școlarizării. Nu vor susține diferențe de program pentru anii precedenți de studii elevii din clasele liceale transferați de la un profil la altul pentru disciplinele școlare care conform Planului-cadru de învățămînt au un număr diferit de ore, la fel elevii absolvenți ai instituțiilor de învățămînt profesional tehnic la încadrarea în învățămîntul liceal prin transfer sau înmatriculați în cadrul concursului de admitere în învățămîntul liceal, precum și elevii absolvenți ai instituțiilor de învățămînt profesional tehnic și ai școlilor medii de cultură generală la încadrarea în învățămîntul liceal cu frecvență redusă.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?