Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Examenul de bacalaureat: Care este numărul profesorilor evaluatori

16 mai. 09:45   Societate
2349 0

Comisia Națională de Examene a aprobat constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2024, notează Noi.md.

Potrivit Ministerului Educației, în total, în sesiunea curentă, vor activa 18 comisii de evaluare, în care vor fi încadrați circa 550 de profesori evaluatori.

Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învăţămîntului, instituţiile de învăţămînt profesional tehnic (colegii/ centre de excelenţă), instituţiile de învăţămînt superior.

Componența numerică a fiecărei Comisii Republicane de Evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din mun. Chișinău, începînd cu data de 4 iunie.

Pe 27 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 21 iunie 2024.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?