Arşiţa stiri: 162
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ministerul Educației, despre școlile auto: Nu întrunesc standarde de acreditare

16 mai. 09:15   Societate
2853 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a efectuat, în premieră, o analiză a calității serviciilor prestate de școlile auto din Republica Moldova, notează Noi.md.

Potrivit MEC, reieșind din datele analizei, nicio școală auto din țara noastră nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B.

Potrivit normelor legale în vigoare din data de 2 februarie 2024, rata medie de promovare din prima încercare a probei teoretice trebuie să fie de cel puțin 50% la proba teoretică și 30% - la proba practică. În realitate, în cazul unor instituții aceste rate nu depășesc nici 10%, situația fiind mai problematică în cazul probei practice.

Analiza include perioada dintre 1 ianuarie 2023 și 1 aprilie 2024. Responsabilii de la MEC au precizat că, în cele 15 luni, în școlile auto la Agenția Servicii Publice pentru susținerea examenului de obținere a permisului s-au înscris 44051 de candidați, dintre care au susținut proba teoretică din prima încercare doar 23921, iar proba practică doar 6909 candidați, ceea ce reprezintă doar 23% din numărul total de participanți.

Pentru a asigura calitatea serviciilor prestate de școlile auto, MEC propune revizuirea condițiilor de acreditare a școlilor auto, dar și a condițiilor de formare profesională a personalului didactic din școlile auto.


În perioada următoare vor fi revizuite materialele instructive pentru unitățile de formare profesională a conducătorilor de vehicule. În același timp, vor fi revizuite condițiile de evaluare din cadrul Agenției Servicii Publice, iar școlile auto care nu respectă cadrul normativ vor fi sancționate.

6
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав