Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Diana Gurţkaia va selecta în Moldova duetul pentru festivalul internaţional "Bastonul Alb"

28 mai. 2013,, 16:30   Showbiz
3164 0
Foto: 7ja.net
Diana Gurţkaia, artistă emerită a Rusiei, creatoarea unei fundaţii de ajutor pentru copii nevăzători şi slab văzători "Po zovu serdtsa" (Din îndemnul inimii), va sosi în Moldova la ediţia a cincea a licitaţiei de caritate AngelArt 2013, care va avea loc pe 29 mai la hotelul Leogrand.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la asociaţia obştească VITA că acţiunea are ca scop colectarea de fonduri pentru inaugurarea unui grup de reabilitare pentru copii surdo-orbi cu numeroase dereglări, grup care va asigura organizarea şi instruirea acestei categorii de copii, adaptarea socială a acestora, integrarea şi formarea aptitudinilor de creaţie în diferite instituţii de învăţămînt general.

La licitaţia de caritate vor fi prezentate diferite lucrări ale copiilor, precum şi vor evolua pretendenţii la participarea la festivalul "Belaia trosti" (Bastonul alb), dintre care Diana Gurţkaia va selecta cel mai bun duet.

În anul 2012, la invitaţia artistei ruse, la festival au participat cîştigătorii festivalului moldovenesc "Viaţa împreună", Adrian Ursu şi băiatul orb Nicuşor Untilă. În 2011 pentru R.Moldova au participat Nelli Ciobanu şi fetiţa nevăzătoare Ina Cernei; în 2010 - ansamblul de dans "Ghiocel" şi fetiţa nevăzătoare şi surdă Vita.

Colaborarea asociaţiei VITA cu fundaţia "Po zovu serdtsa" a fost iniţiată în anul 2009, după ce Diana Gurţkaia , care este şi ea nevăzătoare, a vizitat festivalul de creaţie a copiilor cu dizabilităţi "Viaţa împreună" de la Chişinău, în calitate de preşedintă a juriului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?