Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Situaţia politică instabilă din R. Moldova poate influenţa dezvoltarea business-ului - Louis de Sambucy

25 mai. 2013,, 14:06   Economie
5208 0
Foto: cuvintul.md
În cazul în care situaţia politică din Republica Moldova nu se va stabiliza în următoarele luni de zile, acest lucru va influenţa asupra business-ului. De această părere este directorul Companiei Lafarge Ciment (Moldova), Louis de Sambucy.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG" el a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată rezultatelor activităţii financiar-economice a întreprinderii pentru anul 2012, că "pentru companie este important ca într-o săptămînă situaţia să se stabilizeze".

"Acest lucru este important în vederea adoptării unjor decizii, norme şi legi. Doecamdată simţim că suntem într-o situaţie pozitivă. Moldova dispune de o bază legislativă bună în comparaţie cu alte state, însă, există probleme la capitolul implementare", a remarcat Sambucy.

El a spus că "administraţia companiei are planuri mari de viitor în ceea ce priveşte dezvoltarea business-ului în Republica Moldova".

"Planifică să majorăm veniturile de două ori în 2015 comparativ cu 2011. Sperăm că vom putea oferi materiale necesare mult mai calitative. De asemenea, un moment important este securitatea şi posibilitatea de a propune noi soluţii şi materiale pentru construcţii. Aceste priorităţi vor fi prezentate în 64 de state ale lumii unde compania are reprezentanţe, inclusiv, Moldova", a remarcat el.

Sambucy a remarcat că "şi în continuare compania intenţionează să modernizeze procesul de producere şi să realizeze proiecte de responsabilitate socială. În anii apropiaţi, un rol cheie în activitatea întreprinderii va juca programul de utilizare a combustibilului alternativ".

Vorbind despre totalurile anului 2012, el a comunicat că volumul vînzărilor a crescut considerabil şi a constituit 654 mln. de lei, venitul net a fost de 66 mln. de lei.

"Aflîndu-se într-o situaţie complicată, PIB a fost nesemnificativ, la nivelul de 0%. Însă, veniturile Lafarge Moldova au crescu considerabil. Investiţiile au fost în mărime de circa 71 mln. de lei", a spus Sambucy.

Directorul Companiei Lafarge Ciment (Moldova), Louis de Sambucy a vorbit şi despre noul impozit pe venit de 10 % şi consideră că taxele pe care le achită Lafarge în bugetul de stat sunt considerabile.

"Noi ne mîndrim cu faptul că în ultimii patru ani la uzină nu s-a întîmplat nici un caz tragic şi niciun angajat din cei 500 nu au avut de suferit", a spus el.

Sambucy şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, în Moldova va creşte rata de utilizare a cimentului. În acest an, spre exemplu, creşterea a fost de 2-3 %.

"Anul trecut, un impediment a fost situaţia complicată din agricultură. În 2013, situaţia se va îmbunătăţi şi oamenii vor putea procura ciment. De asemenea, creşterea va fi determinată şi de programul de îmbunătăţire a infrastructurii drumurilor. Noi lucrăm în cîteva proiecte şi comercializăm ciment pentru comapnia austriacă Strabag, compania din România Paco şi compania turcească Summa", a spus el.

Amintin că Lafarge Ciment (Moldova) este membru al grupului companiei Lafarge, care este unul din liderii mondiali şi unul dintre cei mai mari producători de materiale de consrucţie. Lafarge activează pe piaţa Moldovei din 1999.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?