X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mai puţine servicii pentru posesorii de poliţă, în instituţiile medicale private

4 mai. 2017,, 13:00   Societate
2358 0

Spectrul serviciilor de care pacientul deţinător de poliţă de asigurare medicală obligatorie poate beneficia în instituţiile medicale private scade de la an la an, susţine directorul general al celui mai mare spital privat din ţară – Medpark, Olga Şchiopu.

Într-un interviu acordat revistei "Profit", Olga Şchiopu a spus că acest lucru se întîmplă nu la cererea clinicilor private sau a pacienţilor, ci din iniţiativa Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

„Calitatea actului medical ar trebui să fie indicatorul principal în alegerea prestatorului de servicii medicale. Din păcate, acest lucru nu este valabil şi în Republica Moldova. Pe motiv că trebuie sprijinite şi dezvoltate instituţiile publice, cele private treptat sînt scoase din procesul de contractare a serviciilor medicale, la dorinţa şi iniţiativa CNAM," a spus Olga Şchiopu.

Potrivit directorului Medpark, din bugetul anual al CNAM, care în 2016 a constituit 5,7 mld. lei, doar 5% sau mai puţin de 300 mil. lei au fost direcţionați către sectorul privat.

„Nu este exclus că în 2017 acest indicator va fi şi mai mic", a spus sursa citată.

Pînă în 2014 Medpark era contractat pentru 12 servicii de asistenţă spitalicească, iar din 2015 – doar pentru două, reducîndu-se şi volumul total al bugetului contractat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?