X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Cîți bani va mai aloca Moldova avocaților în dosarul Energoalliance

22 apr. 18:15   Economie
2050 0

Republica Moldova va aloca încă 50.000 de dolari firmei de avocatură DLA Piper France LLP (Paris) și Biroului de avocatură ACI Partners (Moldova) drept plată pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în dosarele LLC SPC "Stileks" (succesorul legal al LLC "Komstroy" și LLC "Energoalliance" (Ucraina)) împotriva Republicii Moldova.

Se preconizează că guvernul Moldovei va decide cu privire la alocarea acestor bani în cadrul unei ședințe din 24 aprilie și va împuternici ministrul Justiției să semneze contractul adițional corespunzător.

Trebuie remarcat faptul că, în cadrul așa-numitului caz "Energoalliance", autorităților Moldovei li se cere să plătească datorii de mai multe milioane de euro pentru presupuse neplăți pentru energia electrică furnizată Moldovei la sfîrșitul anilor 1990, cînd Moldtranselectro a cumpărat energie electrică din Ucraina prin intermediul unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice.

Ulterior, compania a cedat datoriile sale companiei ucrainene Energoalliance. Partea moldovenească susține că pretențiile Energoalliance sînt ilegale și că nu există nicio datorie. Dar succesorii Energoalliance dau în judecată Moldova în diferite jurisdicții, inclusiv în Franța, SUA, Belgia și Ucraina, încercînd să obțină hotărîri judecătorești pentru a confisca active care aparțin Moldovei.

2
3
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?