Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Başcanul Găgăuziei: APG a adoptat un curs de discreditare a autonomiei la indicaţia Partidului Democrat

30 apr. 2013,, 13:34   Politică
2700 1
Foto: tribuna.md
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a adoptat un curs de discreditare a autonomiei la indicaţia forţelor cu tentă unionistă din Partidul Democrat (PDM), susţine başcanul Mihail Formuzal.

Potrivit agenţiei "Infotag", într-o şedinţă de lucru a executivului autonomiei, Formuzal a spus că reprezentanţii PDM din APG şi Executivul Găgăuziei "urmăresc scopuri diferite".

"Scopul lor este o Găgăuzie măcinată mereu de contradicţii lăuntrice, pentru lichidarea ei ulterioară. Scopul nostru este o Găgăuzie puternică în componenţa unei Moldove puternice, cu standarde înalte de calitate a vieţii. Noi avem scopuri diferite. Ei doresc să discrediteze, să niveleze, să facă de ruşine Găgăuzia. Lăsaţi-i să-şi bea singuri, pînă la fund, paharul ruşinii, iar noi vom continua cursul pe care l-am adoptat în urmă cu aproape zece ani, de realizare a programelor de dezvoltare proprii", a declarat şeful autonomiei.

Formuzal a afirmat că numeroasele tentative ale executivului de a stabili un dialog productiv cu APG nu au adus rezultate.

"Noi încercăm să purtăm răbdător dialogul, noi dorim să lucrăm. Iar acolo - "bastonul", sînteţi funcţionarii noştri, vom face cu voi orice vom dori. Ei nu înţeleg că noi avem un singur stăpîn – poporul găgăuz, tocmai acestuia îi vom da socoteală", a spus Formuzal.

Başcanul i-a îndemnat pe membrii executivului să evite polemicile "cu unele persoane inadecvate" din APG.

"În ultima perioadă, unii deputaţi îşi permit să-i ofenseze deschis pe membrii Comitetului executiv, folosind expresii litigioase cu tentă criminală. Este inadmisibil în raport cu membrii executivului, ei nu au meritat un asemenea tratament din partea legislativului Găgăuziei. Orice aţi spune, oricum aţi raporta, orice argumente aţi aduce – acestea nu vor fi auzite, pentru că nu se doreşte să fie auzite. Nu trebuie să intraţi în polemici cu ei. Continuaţi să munciţi la locurile dumneavoastră conform planurilor aprobate anterior", s-a adresat Mihail Formuzal către membrii executivului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?