X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Sudul Moldovei cere un statut special pentru limba rusă

19 apr. 15:30   Societate
6313 0

UTA Găgăuzia se declară pentru acordarea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică în Republica Moldova.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul Adunării Populară a Găgăuziei (APG), care a calificat drept importantă problema păstrării și dezvoltării limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.

"Limba rusă a servit și servește în mod istoric drept legătură între diferite grupuri etnice ale societății noastre. Ea este un mijloc de comunicare, de înțelegere reciprocă și de dialog interetnic în Republica Moldova", se arată în documentul adoptat de APG.

În același timp, faptul că Curtea Constituțională a recunoscut astăzi legea privind funcționarea limbilor în Republica Moldova ca fiind "depășită" impune "o nouă abordare a reglementării problemelor lingvistice în țara noastră", relatează gagauzinfo.md

"În acest context, vă îndemnăm să susțineți această inițiativă și să adoptați acte legislative care să confere limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică în Republica Moldova", consideră Găgăuzia.


67
2
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?