X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Deţinătorii paşapoartelor diplomatice se vor putea deplasa în Qatar fără vize

30 mar. 2013,, 12:31   Societate
3862 2
Foto : noi.md
Deţinătorii de paşapoarte diplomatice se vor putea deplasa în Qatar fără vize. Acest lucru este prevăzut de acordul încheiat între Guvernele celor două state care prevede anularea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor diplomatice şi speciale. Documentul a fost ratificat vineri de către Parlament.

Acordul prevede anularea vizelor pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşapoarte diplomatice şi pentru cetăţenii din Qatar care deţin paşapoarte speciale, în special pentru membrii familiei regale. Termenul de şedere pe teritoriul ţării gazdă nu poate depăşi 90 de zile.

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a felicitat ironic diplomaţia moldovenească cu ocazia "realizării importante" obţinute, dar şi pentru îndeplinirea promisiunilor electorale despre liberalizarea regimului de vize. Reşetnicov s-a întrebat cînd vor putea călători şi cetăţenii de rînd fără vize? Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrări Europene, Andrei Popov, care a prezentat proiectul de lege, i-a sugerat deputatului să-i adreseze felicitări consilierului preşedintelui Parlamentului, Monica Babuc, care este omagiată. De asemenea, el a subliniat că "Ucraina a încheiat cu Qatarul un astfel de acord înaintea Moldovei". La rîndul său, preşedintele Legislativului, Marian Lupu, a opinat că "acordul are o importanţă strategică pentru Moldova".

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, în 2012, Moldova a fost vizitată de zece cetăţeni ai Qatarului.

Tot vineri, Parlamentul a ratificat un şir de alte acorduri, în special, Acordul între guvernele R.Moldova şi Qatarului despre promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, Acordul cu Belgia cu privire la securitatea socială.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?