X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Filat a ajuns la o înțelegere cu FMI

27 mar. 2013,, 15:11   Societate
2665 1
Foto : noi.md
O misiune a Fondului Monetar Internaţional va veni la Chişinău într-o vizită de lucru. Anunţul a fost făcut de premierul în exerciţiu, Vlad Filat, la ședința de guvern. Potrivit premierului, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul unei întrevederi avute azi cu reprezentantul FMI în Moldova, relatează NOI.md.

Vlad Filat neagă că Republica Moldova nu și-a îndeplinit angajamentele față de FMI și precizează că Moldova a avut mereu comunicare cu instituția. Totodată, el susține că nu vede nicio problemă în faptul că a aprobat unele proiecte privind majorarea pensiilor, din moment ce există surse financiare pentru asta. ”Inițiativa privind majorarea pensiilor a fost aprobată la ultima ședință de guvern, după demisia Executivului, fiindcă altfel nu aveam cum. Vom avea discuții și vom veni cu precizări. Vizita misiunii de evaluare a FMI a fost anulată din cauza crizei politice și din cauza demisiei Guvernului”, a spus Filat.

Cît privește riscul ca Moldova să piardă ultima tranșă de 70 milioane de dolari de la FMI, Filat a dat de înțeles că acest lucru poate avea loc.

“Trebuie să facem o precizare: acei bani sînt pentru rezervele valutare de la BNM, nu sînt suport bugetar și nu afectează activitatea Republicii Moldova. Nu văd motive în baza cărora să prezicem anumite complicații cu FMI”, a spus Filat.

Ieri, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a spus că Moldova riscă să piardă ultima tranșă de la FMI, fiindcă a aprobat un șir de proiecte fără a se consulta cu FMI.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?