X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Vitalie Andrievschi: AIE 3 poate apărea în urma înţelegerii dintre doi "paţani"

28 feb. 2013,, 18:04   Politică
8277 4
Foto: gzt.md
Alianţa pentru Integrare Europeană - 3 ar putea apărea dacă se vor înţelege între ei "doi paţani adevăraţi". Astfel a comentat situaţia creată joi după iniţierea de către fracţiunea PCRM a procedurii de demitere a Guvernului lui Vlad Filat, expertul independent şi politologul Vitalii Andrievschi.

Solicitat de reporterul "Infotag" el a menţionat că, spre regret, Moldova este o ţară, în care "totul se discută şi se decide la nivelul unor relaţii personale în cadrul unor întrevederi, organizate prin subsoluri şi în rezervaţii naturale".

În opinia lui, după iniţiativa comuniştilor sînt posibile diferite variante de evoluţie a evenimentelor.

"Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc, fiecare acţionînd în interesele proprii, au decis să-l demită pe Vlad Filat. Concomitent, primul a avut nevoie de alegeri anticipate, iar al doilea – de aşa-numitul "Guvern tehnocrat" cu un prim-ministru docil în frunte. Partidul Democrat îşi va rechema cîţiva dintre miniştrii săi mai odioşi şi schema va începe să funcţioneze. Nici termenele mandatelor nu vor fi mari, în jur de un an", consideră Andrievschi, care a atras atenţia asupra faptului că, după demisia lui Filat, Plahotniuc îi va trişa şi pe comunişti.

A treia variantă de evoluţie a evenimentelor este înţelegerea între doi "paţani reali", antreprenorii Plahotniuc şi Filat, care, în următoarele trei zile, vor căuta compromisuri, pentru a se menţine la putere şi a controla fluxurile financiare.

"Sunt convins că varianta "împăciuirii părţilor", oricare ar fi scenariul ales, înseamnă lobarea activă a Uniunii Europene şi SUA, pentru care eşecul "istoriei de succes" în persoana Moldovei este un adevărat fiasco după o activitate timp de 4 ani în republică", consideră Andrievschi.

Expertul şi-a exprimat regretul că, spre nefericire, nici unul dintre "scenariile evenimentelor", descrise mai sus nu are nimic în comun cu interesele ţării şi semnifică doar profituri şi mai mari pentru 3-4 persoane influente din Moldova care "se ţin mortal cu dinţii de structurile puterii".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?