Transnistria stiri: 1440
Preşedintele stiri: 4049

Termenul de încarcerare al minorilor, ar putea fi redus pînă la 5 zile

24 feb. 2013,, 09:00   Societate
3160 0
Foto : crime.md
O inițiativă legislativă ce promovează substituirea încarcerării cu metode ce exclud umilirea persoanei aflate în detenţie a fost înregistrată la Biroul Permanent al Legislativului Republicii Moldova. Proiectul propune măsuri de stimulare aplicate atît minorilor, cît și adulților în detenție şi stipulează că termenul de aplicare a încarcerării pentru minori trebuie redus pînă la 5 zile. De asemenea, izolarea disciplinară nu va fi aplicată femeilor gravide și celor care îngrijesc copii cu vîrsta de pînă la 3 ani.

Iniţiativa aparţine Vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, şi este o contribuţie la ajustarea cadrului legal național la standardele internaționale în ceea ce privește condițiile de care trebuie să beneficieze persoanele aflate în detenție.
Potrivit lui Palihovici, proiectul are drept scop, crearea unor centre de detenție prietenoase minorului aflat în conflict cu legea și asigurarea condițiilor de pedeapsă alternativă care vin să ajute minorul să se reintegreze mai ușor în societate după ispășirea pedepsei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?