Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Sunak a luat o decizie neașteptată pentru britanici

26 mai. 12:00   Externe
3415 0

Marea Britanie va reveni la practica recrutării dacă Partidul Conservator va rămîne la putere după alegerile parlamentare din 4 iulie, a anunțat premierul Rishi Sunak într-un editorial publicat de The Mail on Sunday.

Ziarul a precizat că Sunak și consilierii săi, care au pregătit planul, se tem de o amenințare tot mai mare din partea unei „axe a țărilor autoritare”, pe care Londra o enumeră ca fiind Iran, China, Coreea de Nord și Rusia. Inițiativa preelectorală a conservatorilor, care a fost o surpriză pentru observatorii politici, sugerează că, după împlinirea vîrstei de 18 ani și părăsirea școlii, tinerii britanici și tinerele britanice vor trebui fie să servească în forțele armate timp de 1 an, fie să dedice 25 de zile (2 zile libere în fiecare lună timp de 1 an) serviciului comunitar, ajutînd poliția, serviciile publice sau asistența medicală. Planul presupune că doar aproximativ 10% dintre absolvenți vor alege prima opțiune.

„Celor care se plîng că obligativitatea unui astfel de serviciu este nerezonabilă, le răspund că a fi cetățean înseamnă nu numai exercitarea drepturilor, ci și îndeplinirea responsabilităților”, a scris Sunak.

În opinia sa, țara „ar trebui să facă mai mult pentru tineri, iar tinerii ar trebui să facă mai mult pentru țară”.
Sunak a precizat că planul nu ar fi o revenire la recrutarea universală în forma sa anterioară, care a fost în vigoare în Marea Britanie pînă în 1960. El a spus că doar puțini absolvenți de școală ar opta pentru serviciul militar și ar trebui să treacă un proces de selecție destul de riguros pentru a se alătura forțelor armate.

Costul realizării acestui plan este estimat de Partidul Conservator la putere la 2,5 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde de dolari) pe an.

4
8
2
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?