X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Cei mai buni tineri bucătari, cofetari și brutari au concurat la Campionatul Național Gastronomic

27 mai. 22:00   Societate
1202 0

Peste 100 de tineri din 18 instituții de învățămînt profesional tehnic au participat la cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Național Gastronomic pentru Juniori.

Evenimentul a adunat elevi cu vîrste cuprinse între 16-20 de ani, pasionați de arta gastronomică, care s-au întrecut în tehnici de gătit. Competiția a avut loc la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău.

Programul concursului a inclus mai multe probe în cadrul cărora tinerii și-au demonstrat abilitățile de bucătar, cofetar și brutar și au aplicat în practică cunoștințele teoretice obținute. Prima probă a constat în Tema de acasă, care în acest an a fost dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu genericul „Copilărie-păpădie”. Ulterior, elevii au concurat la categoria „Cutia Magică”, proba individuală - pentru cofetari și brutari și proba „Școala Anului”.

La final, cei mai buni elevi și instituții de învățămînt profesional tehnic au obținut premii bănești și diplome din partea Ministerului Educației și Cercetării, precum și alte premii din partea organizatorilor.

Lista cîștigătorilor poate fi accesată aici.


Competiția are drept obiectiv schimbul de experienţă între instituțiile de învățămînt privind pregătirea şi instruirea profesională a viitorilor bucătari, brutari și cofetari, precum și sporirea competenţelor profesionale a tinerilor absolvenţi din domeniul tehnologiei produselor alimentare.

Vă reamintim că informații ample despre bucate și băuturi tradiționale moldovenești, tradiții și inovații în alimentația moldovenească, produse pentru sănătate, rețete culinare de bucate festive, monahale, de post, rețete de conserve de casă și secrete ale bucătăriei moldovenești - în secțiunea "Bucătărie" a proiectului moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?