Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Președintele raionului Dubăsari reacționează: „Voi da în judecată consilierii și presa”

1 feb. 2013,, 11:02   Societate
6883 75
Foto: dubasari.md
Președintele raionului Dubăsari, Grigorie Policinschi, reacționează la acuzațiile, care i se aduc din partea unor consilieri raionali. „Se dorește schimbarea conducerii, de aceea se caută motive”.

Solicitat de NOI.md, Policinschi a declarat, că activitatea președintelui de raion este controlată de mai multe instituții, între acestea Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor, iar ceea ce declară în presă colegii săi sînt aberații și au scopul de a-i știrbi din imaginea atît a lui, cît și a raionului, pe care îl conduce.

De specificat, că ieri, Ziarul de Gardă a publicat un material, precum că președintele raionului Dubăsari este acuzat de cîțiva consilieri locali de spălare de bani publici.

Policinschi a declarat, că acești consilieri sînt din Partidul Democrat, Liberal-democrat și Partidul Liberal. Deși el este reprezentantul comuniștilor, pentru că a fost susținut la alegeri de PCRM, Policinschi spune, că doi comuniști din consiliul local s-au alăturat grupului de acuzatori.

„Cred că acuzațiile sînt făcute din cauza unor conflicte personale, pe care le-am avut cu aceste persoane. Dacă era adevărat, din vară, de cînd a început controlul, Policinschi nu mai era președinte de raion și stătea deja închis. Eu lucrez pentru oamenii din Dubăsari nu pentru guvernanți”, a declarat Policinschi pentru NOI.md.

Totodată, el dă asigurări, că toate acțiunile întreprinse de el au fost făcute conform legii.

„Aceste declarații au fost lansate din cauza incompetenței și necunoașterii cadrului legal. Eu am cumpărat luntrea pentru serviciul situații excepționale conform legii. Oraşul Dubăsari are 28 de kilometri de rîu, însă, nu avea nici o barcă, iar în caz de urgență nu se putea interveni pentru că nu era cu ce”, a mai spus Policinschi.

În ceea ce privește rapoartele Curții de Conturi, care atestă pierderi la bugetul raionului Dubăsari în sumă de 1,7 milioane de lei, la care face referire Ziarul de Gardă, Policinschi spune că „sînt o adunătură de date corecte și eronate în acele rapoarte”.

„Sînt organe de drept care pot controla activitatea, dacă consideră că ceva nu este curat”, a mai spus Grigorie Policinschi. De asemenea, el a specificat, că acuzațiile care i se aduc sînt grave și va da în judecată atît consilierii pentru ponegrirea imaginii, cît și presa, pentru că nu i-a solicitat opinia.

Policinschi este președintele raionului Dubăsari din anul 2003 și se află la al cincilea mandat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?