X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Directorul CNA, Viorel Chetraru, a fost supus testării cu poligraful

24 ian. 2013,, 14:27   Politică
4206 1
Foto : noi.md
După ce ieri primii nouă angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost supuși testării cu poligraful, astăzi i-a venit rîndul și directorului instituției, Viorel Chetraru. Dotarea cu aparate de poligraf a CNA, MAI și SIS a avut loc în cadrul unui program sprijinit de Ambasada SUA la Chișinău, care a oferit trei poligrafe, precum și a instruit șapte specialiști din cele trei instituții, relatează NOI.md.

Pînă la testarea propriu-zisă, la care presa nu a fost lăsată să asiste, directorul CNA, Viorel Chetraru, a menționat că testul de integritate reprezintă o noutate, în care el personal investește foarte multă speranță, astfel ca instituțiile de forță din Moldova să recapete credibilitatea cetățenilor. La rîndul său, Ambasadorul SUA la Chișinău, William Moser, a specificat că „nici un funcționar public nu trebuie să fie deasupra legii”. În acest sens, detectorul comportamentului simulat reprezintă „un instrument foarte important pentru a combate corupția, care creează multe impedimente democrației”, a mai spus Moser.

Guvernul SUA a oferit cîte un poligraf în valoare de patru mii de dolari pentru CNA, SIS și MAI. Totodată, un număr de șapte specialiști, cîte doi din cadrul CNA și SIS, şi alți trei din MAI au trecut un curs de instruire condus de Mark Hander, unul dintre cei mai buni experți americani în domeniu. Costul total al programului este de circa 20 de mii de dolari SUA.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?