X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Directoarea unei grădinițe din capitală, reținută de CNA

29 mai. 15:03   Societate
5982 0

Directoarea grădiniței numărul 32 din sectorul Ciocana al capitalei, Dina Pavaleanu, a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, în urma faptelor investigate, directoarea, aflîndu-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 3000 lei de la fiecare pentru înmatricularea copiilor.

Potrivit denunțului, la care face referire CNA, bănuita ar fi perceput suma menționată (în total 6000 de lei) în schimbul ocolirii procedurilor legale de înmatriculare a copiilor în instituție, precizînd totodată că donația ar fi una benevolă.

”Din spusele părinților, banii colectați ar fi fost direcționați pentru efectuarea unor lucrări de reparație și amenajare a grădiniței. În urma acțiunilor întreprinse de CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chişinău, a fost ridicată suma de 6000 de lei, transmisă sub controlul CNA. Bănuita a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolator” anunță CNA.

CNA precizează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


.

26
2
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав