X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ministerul Agriculturii cere acționarea în judecată a Centrului independent pentru protecţia consumatorilor

11 ian. 2013,, 15:54   Societate
3641 0
Foto : adevarul.ro
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare consideră că Centrul independent pentru protecţia consumatorilor trebuie acţionat în judecată pentru declaraţiile defăimătoare la adresa mai multor companii de produse lactate.

Potrivit Agenţiei "Infotag", într-un comunicat al Ministerului Agriculturii se spune că produsele lactate comercializate în magazinele alimentare corespund standardelor de calitate şi inofensivitate şi nu este corect ca un centru independent să defăimeze imaginea companiilor din acest domeniu.

"Verificarea calităţii produselor lactate, conform legislaţiei în vigoare, ţine în exclusivitate de competenţa Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor. Nu excludem faptul că sînt şi companii care încalcă legea, însă nu trebuie să generalizăm lucrurile. Atît ministerul, cît şi conducătorii întreprinderilor vizate consideră că datele privind conţinutul produselor fabricate, făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă, conţin erori şi nu corespund realităţilor. În acest sens, fabricile de lactate îşi rezervă dreptul de a apela în judecată. Conducerea ministerului, de asemenea, se pronunţă pentru ca divergenţele existente să fie aplanate în instanţe, aceasta fiind formula acceptată în mediul civilizat", se arată în comunicat.

Ministerul aminteşte că promovează o politică de susţinere a perfecţionării proceselor de producţie la întreprinderile de profil, de aceea condamnă concurenţa neloială.

"Ne exprimăm dezacordul faţă de învinuirile la adresa ministerului, care nu au nici un temei, conţinînd doar nişte neadevăruri ce n-au nimic comun cu situaţia reală. Considerăm că autorii materialelor fără suport veridic, cu conţinut de defăimare a întreprinderilor autohtone, contribuie şi ei, poate involuntar, la destabilizarea şi agravarea stării de lucruri în domeniul asigurării alimentaţiei sănătoase a populaţiei. Suntem responsabili de domeniul siguranţei alimentelor, de aceea în cadrul Ministerului Agriculturii va fi creată Agenţia de Siguranţă a Alimentelor. Tot în scopul protecţiei pieţei interne de produse necalitative de import, s-a recurs la fortificarea bazei tehnice a Centrului Republican de Diagnostic Veterinar", precizează ministerul Agriculturii.

Recent, într-o conferinţă de presă, directorul Centrului pentru Protecţia Consumatorilor, Denis Staruş, a prezentat rezultatele unei investigaţii de laborator potrivit căreia majoritatea produselor lactate, fabricate în Moldova, nu corespund cerinţelor de calitate. Specialiştii centrului au prelevat probe de unt şi smîntînă de la producători autohtoni, iar pe parcursul lunii decembrie au verificat calitatea acestor produse în laboratorul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

"Rezultatul a fost unul surprinzător. Produsele lactate nu corespund cerinţelor. În loc de unt, consumăm margarină, iar smîntîna aproape că nu conţine grăsimi naturale. Prin urmare, consumatorii sînt înşelaţi, iar fabricile de lactate fac business, comercializînd produse lactate cu un conţinut mare de grăsimi vegetale, în timp ce pe ambalaje indică faptul că produsele sînt naturale şi conţin un procentaj mare de grăsimi", a afirmat atunci Staruş, care a promis că îi va acţiona în judecată pe agenţii economici care încalcă legea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?