COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tihanovskaia consideră că acțiunile de protest în Belarus nu vor înceta

Tihanovskaia consideră că acțiunile de protest în Belarus nu vor înceta

Svetlana Tihanovskaia, fosta rivală a actualului Președinte al Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a sugerat că acțiunile de protest în Belarus nu vor înceta și vor fi nesfîrșite. Acest lucru a fost relatat de către NHK.

Potrivit ei, oamenii care au ieșit la acțiunile de protest în Belarus reprezintă forța care exercită presiune asupra lui Lukașenko.

Pe lîngă aceasta, Tihanovskaia și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu relațiile între președintele belarus și Rusia. Reprezentantul opoziției se teme că Moscova ar putea să se implice în treburile republicii, transmite lenta.ru.


Ea a mai comentat propunerea lui Lukașenko privind organizarea alegerilor prezidențiale repetate după introducerea modificărilor în Constituție. În opinia sa, ar trebui să se mai organizeze un vot înainte de a discuta amendamentele constituționale. Tikhanovskaia a explicat că oamenii nu vor accepta propunerea președintelui.

Anterior Tihanovskaia a reacționat la încheierea unor înțelegeri între Președintele țării și Prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin. Ex-candidata a menționat că este puțin probabil ca noua guvernare de la Minsk să le recunoască. Potrivit ei, acest lucru se explică prin faptul că poporul nu-l mai crede pe Lukașenko.

În Belarus aproape de o lună continue protestele în masă în legătură cu rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale din 9 august, potrivit cărora Lukașenko a acumulat 80 la sută din sufragii. Tihanovskaia se află în Lituania. Autoritățile belaruse au intentat un dosar penal pe marginea creării de către opoziție a unui Consiliu Coordonator, conform articolului privind acapararea puterii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load