Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Acțiune de protest a opoziției în fața sediului CEC din Moldova

20 mar. 16:30   Societate
3303 0

Deputații din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și susținătorii acestora au organizat o acțiune de protest în fața sediului Comisiei Electorale Centrale împotriva inițiativei partidului de guvernămînt de a implementa proiectul-pilot de votare prin corespondență în SUA și Canada.

Aceștia au menționat că în multe țări, atunci cînd a fost introdus un astfel de mecanism de votare, au fost înregistrate atacuri cibernetice și fraude electorale în timpul votului prin corespondență, iar această practică a fost întreruptă.

În plus, reprezentanții opoziției au atras atenția asupra faptului că propunerea de a organiza votarea prin corespondență doar în SUA și Canada este discriminatorie față de restul alegătorilor moldoveni, în condițiile în care legea prevede clar că toți cetățenii sînt egali și trebuie să beneficieze de condiții egale.

Reprezentanții opoziției au subliniat faptul că autoritățile intenționează să introducă votul prin corespondență deoarece este o mare oportunitate de manipulare, iar rezultatele unor astfel de alegeri pot fi falsificate.

Trebuie remarcat faptul că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt în favoarea implementării votului prin corespondență pentru cetățenii moldoveni din SUA și Canada.


Anterior, fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, comentînd pentru Noi.md inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate privind proiectul-pilot de votare prin corespondență, a declarat că acest proiect de lege, scris în grabă, separat de Codul electoral, încalcă unitatea legislației electorale.

În același timp, astăzi Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind implementarea votului prin corespondență pentru cetățenii moldoveni din SUA și Canada.

55
1
2
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?