X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Prima femeie-cosmonaut din Belarus merge pe ISS

21 mar. 12:15   Externe
2716 0

Astăzi - 21 martie - este o zi importantă pentru Belarus. Marina Vasilevskaia își va lua zborul în după-amiaza acestei zile de pe Pămînt și va ajunge în spațiu.

Ea va merge pe Stația Spațială Internațională în componența unui echipaj internațional, relatează belnovosti.

Acum, pe cosmodromul Baikonur au loc ultimele pregătiri - nava "Soyuz MS-25", potrivit canalului de televiziune ONT, va porni la ora 16:21 (ora Minskului).

Vasilevskaia va ajunge pe ISS peste 3 ore și 19 minute - la ora 19:40 ar trebui să aibă loc unirea cu modulul nodular "Причал" a părții rusești a ISS.

Din echipaj face parte și un alt originar din Belarus - comandantul Oleg Novițkii. Al treilea participant la misiune este astronautul NASA, Tracey Dyson.


Se presupune că pe ISS Marina Vasilevskaia se va ocupa cu cercetări legate de biomedicină și tehnologii agricole (cultivarea plantelor în imponderabilitate), dar va îndeplini și alte sarcini.

Potrivit informațiilor disponibile, cosmonauții Vasilevskaia și Novițkii se vor afla pe ISS 12 zile, apoi pe nava Soyuz MS-24, împreună cu astronautul NASA Loral O'Hara, vor zbura înapoi pe Pămînt.

Adăugăm că echipajului de rezervă s-a alăturat și un alt reprezentant al Belarusului - Anastasia Lenkova.

Ceilalți doi membri ai echipajului de rezervă sînt cosmonautul Roscosmos Ivan Wagner și astronautul NASA Donald Pettit.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?