Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Țara în care dezinformarea despre coronavirus va fi pedepsită cu închisoarea

12 mai. 2020,, 17:30   Război în Ucraina
1788

În contextul în care majoritatea informațiilor pe care le găsești în mediul online despre coronavirus au mari șanse să fie false, un președinte a decis pedepsirea răspîndirii acelui tip de conținut cu închisoare.

Administrația interimară din Bolivia a decis instaurarea unor sancțiuni penale pentru dezinformare. Decizia radicală a fost aspru criticată de jurnaliștii din teritoriu ca fiind o formă de cenzură, dar modificările legislative au fost deja instaurate.

Lucrurile la ora actuală în Bolivia sînt cît se poate de clare. Poți avea parte de pînă la zece ani de închisoare dacă te faci responsabil de dezinformare pe marginea coronavirus. Cu acest decret, „cetăţenii care încearcă pe reţelele sociale să creeze confuzie, să aibă o abordare greşită a informaţiilor, vor trebui să fie atenţi”, a declarat luni ministrul preşedinţiei, Yerko Nunez.

Decretul instaurează pedepse, între unu şi zece ani de închisoare, împotriva persoanelor care „difuzează sub formă scrisă, tipărită, artistică şi/sau sub o altă formă o informaţie care pune în pericol sau afectează sănătatea publică, răspîndind nesiguranţă în rîndul populaţiei”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав