COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bonusuri de 500 de euro pentru cei care au asigurat îngrijiri la domiciliu, anunță Macron

Bonusuri de 500 de euro pentru cei care au asigurat îngrijiri la domiciliu, anunță Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi că cei 320.000 de lucrători sociali la domiciliu ai ţării vor primi fiecare un bonus de 500 de euro pentru eforturile depuse în timpul crizei COVID-19, notează Reuters, citată de Agerpres.

Conform calculelor, este vorba de un pachet în valoare totală de 160 de milioane de euro. „Aceşti bărbaţi şi femei au fost cei uitaţi ai sistemului de bonus pentru COVID”, a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă din oraşul Toulon.

El a adăugat că statul francez va aloca 80 de milioane de euro, iar administraţiile locale cealaltă jumătate a acestui pachet financiar. Aceşti lucrători, care sunt în proporţie de 97% femei, vor primi această primă excepţională între lunile septembrie şi decembrie, în orice caz înainte de Crăciun, a mai spus Macron la Toulon.


Şeful statului francez a dorit să le aducă un omagiu celor care le-au permis unui număr de 800.000 de persoane în stare avansată de dependenţă şi altor 300.000 de invalizi să poată trăi la domiciliu în timpul pandemiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load