X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Macron a pledat pentru un armistiţiu între Ucraina și Rusia pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice

15 mai. 11:15   Externe
2711 0

Franţa va furniza Ucrainei ajutoare militare suplimentare în zilele şi săptămînile următoare, după cum i-a promis preşedintele francez Emmanuel Macron omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o discuție telefonică recentă.

Într-un efort de a ajuta la stoparea războiului, Macron a pledat pentru un armistiţiu pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

În convorbirea lor, Macron a reiterat hotărîrea Franţei de a sprijini Ucraina și a subliniat importanța unei soluții diplomatice pentru conflictul cu Rusia. Detaliile privind echipamentele militare care urmează să fie furnizate Ucrainei în zilele următoare nu au fost încă făcute publice, dar ministrul francez al apărării a precizat că un nou lot de rachete antiaeriene Aster va fi inclus printre acestea.

Pe lîngă sprijinul militar, Macron a evidențiat interesul pentru un „armistiţiu olimpic” în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris între 26 iulie și 11 august. Această inițiativă ar presupune încetarea operațiunilor militare în timpul competiției și ar permite inițierea unor negocieri diplomatice între părțile implicate, cu respectarea dreptului internațional și a intereselor legitime ale Ucrainei.

Conceptul de „armistiţiu olimpic” a fost sugerat de președinții Franței și Chinei, Macron și Xi Jinping, după o întrevedere avută pe 6 mai la Paris, și ar putea reprezenta o oportunitate pentru detensionarea situației și găsirea unei soluții pașnice în conflictul din Ucraina.

2
4
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?