Cine a cumparat companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova?

Cine a cumparat companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova?

Noul proprietar al celor mai mari întreprinderi din Moldova pentru furnizarea și distribuția energiei electrice Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie a devenit grupul internațional Duet Private Equity Limited cu sediul la Londra 


Despre acest lucru a anunțat grupul de companii Gas Natural Fenosa din Moldova, menționînd că grupul energetic Naturgy a semnat un acord de vînzare-cumpărare a companiilor pe care acesta le deține în țara noastră Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. și Î.C.S. "Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" cu grupul internațional Duet Private Equity Limited cu sediul la Londra. Costul tranzacției nu este menționat.


Se remarcă faptul că finalizarea tranzacției se prevede pînă în luna iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător.


Se subliniază faptul că noul proprietar al Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie este compania internațională Duet Private Equity Limited cu sediul la Londra, cu o gamă largă de investiții în diferite tipuri de active și strategie de creștere în regiune.


Așa cum s-a menționat, procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene.
Acordul semnat privind vînzarea companiilor Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie se încadrează în strategia de reorganizare a portofoliului de afaceri al Naturgy și revizuirea continuă a activităților sale considerate non strategice.


Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în capitala ţării, municipiul Chişinău, ceea ce constituie două treimi din teritoriul țării.


Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice, implementând un nou model de gestiune corporativă orientată spre eficiență prin intermediul aplicării celor mai bune practici și a unui nou stil etic european de gestiune a afacerii, precum și a noilor tehnologii și sisteme informaționale pentru îmbunătățirea tuturor indicatorilor de calitate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load