X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

BRM EAST ENERGY a lansat bursa de gaze de la Chișinău

8 apr. 13:45   Economie
2237 0

Bursa Română de Mărfuri, prin compania sa de la Chișinău -BRM EAST ENERGY, anunță operaționalizarea cu succes a primei platforme electronice destinată achiziționării de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici din R. Moldova.

Acest fapt reprezintă o noutate absolută pe piața moldovenească, fiind o practică obișnuită pe piețele de gaze naturale din Uniunea Europeană.

Practic, prin acest instrument, orice consumator non-casnic își poate asigura achiziționarea de gaze naturale printr-un proces de licitație electronică la care pot participa toți furnizorii de gaze naturale înscriși la platforma de tranzacționare.

Primul consumator care a inițiat o tranzacție de cumpărare pe platforma gestionată de BRM în Moldova este SA "CET-Nord" , licitația fiind programată pentru 11.04.2024, ora 14.00.

Operațiunile se vor efectua într-un mod transparent, corect și eficient, în conformitate cu procedura de organizare și funcționare a platformei OTC, prin care toate datele tranzacției sînt făcute publice, inclusiv contractul de furnizare și caietul de sarcini.


Mecanismul de tranzacționare este Simplu Competitiv, conform Procedurii De Organizare Și Funcționare A Platformei Pieței OTC Administrată De Societatea Brm East Energy.

Bursa Română de Mărfuri, prin filiala sa - BRM East Energy, își propune să participe în continuare la procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale din R. Moldova și a parcursului european de modernizare a economiei moldovenești.

Totodată, încurajarea unei competiții corecte și eficiente între furnizorii de gaze naturale din R. Moldova, așa cum este oferită de platformele BRM, va duce la obținerea unei transparențe crescute, a unui preț competitiv pentru consumatorii finali, precum și la crearea unui mediu stabil și durabil în ceea ce privește diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale, crescînd astfel securitatea energetică a R. Moldova.

2
0
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?