Directorul British Museum demisionează din cauza comorilor furate

25 aug. 21:40   Diverse
1652 0

Directorul British Museum, Hartwig Fischer, a declarat că va demisiona din funcție, după ce au fost furate comori din instituția londoneză.

Într-o declarație de presă, el a spus că este evident că muzeul „nu a răspuns atît de cuprinzător pe cît ar fi trebuit” atunci cînd a fost alertat cu privire la furturile din 2021.

De asemenea, Fischer a retras remarcile pe care le-a făcut la începutul acestei săptămîni despre dealerul de artă care a alertat prima dată muzeul. El a declarat că și-a exprimat „regretul sincer” pentru comentariile „judecate greșit”.

Muzeul a anunțat săptămîna trecută că a concediat un membru al personalului după ce comorile au fost raportate ca fiind „dispărute, furate sau deteriorate”, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

La începutul acestei săptămîni, Fischer a apărat ancheta muzeului din 2021, cînd i-a spus comerciantului de antichități Ittai Gradel că „toate obiectele au fost luate în considerare”.


În replică, Ittau Gradel a declarat: „Este ceea ce trebuie făcut, cred că ar fi trebuit să o facă mai devreme, dar îi accept scuzele”.

La finele lunii iulie, Hartwig Fischer anunțase că urma să se retragă din funcția de director al British Museum în 2024. Anunțul fusese făcut cu circa două săptămîni înainte ca informațiile despre comorile furate din muzeu să devină publice.

British Museum a precizat luna trecytp că o căutare internațională pentru următorul director va începe în toamnă.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?