X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Un britanic de 93 de ani a dezvăluit secretul longevității

23 mai. 00:30   Externe
17939 0

Chiar și la vîrsta de 100 de ani poți doborî recorduri sportive, ca să nu mai vorbim de a te menține în formă. La 93 de ani, britanicul John Starbrook îi inspiră pe toți cei care tind spre un stil de viață activ.

În întreaga sa viață el a alergat 52 de maratoane! Chiar și astăzi, devotamentul său pentru fitness este de neclintit - merge la sală șase zile pe săptămînă pentru a-și antrena întregul corp.

Starbrook nu este doar un alergător. Timp de aproape opt decenii, el a fost un bun înotător, perfecționîndu-și abilitățile, slujind în Corpul medical al armatei britanice, relatează Noi.md cu referire la unian.

Fratele mai mic al lui Starbrook, David, este medaliat cu argint și bronz la Jocurile Olimpice din 1972 și 1976. El are acum 78 de ani și încă se ocupă cu acest sport.

„Am crezut că voi rezista pînă la 70 de ani. Cînd eram mai tînăr, mă gândeam: „Mă întreb dacă voi mai fi în viață în anul 2000”. Asta se întîmpla în 1945", își amintește bunicul.


John Starbrook nu are probleme mari de sănătate. Are o artrită ușoară la un genunchi, ceea ce din când în când îl împiedică să facă sport. Dar, după cum spune el, „La vîrsta asta, sînt norocos că asta este tot ce mă deranjează”.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав