AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

De sărbători, munca angajaților de la Regia Autosalubritate s-a dublat

9 ian. 10:26   Capitala
1613 0

Au stat în rînd la magazine după produse, apoi ore-n șir la bucătărie, au petrecut Revelionul, iar de cîteva zile umplu tomberoanele cu resturi menajere.

Regia Autosalubritate anunță că, în preajma trecerii dintre ani, în Capitală s-a produs gunoi cît aproape în trei zile obișnuite, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Astfel, angajații regiei au avut mai mult de lucru și mai multe curse de efectuat. Oamenii cu care am discutat la acest subiect ne-au spus că, în mare parte, au aruncat mîncarea alterată și sticlele golite de la băutură.

Potrivit calculelor efectuate de Regia Autosalubritate, pe parcursul a două zile, mai exact în ajunul și a doua zi de Revelion, de la platourile de acumulare, cele 49 de autospeciale, scoase pe străzi în perioada respectivă, au transportat la groapa de gunoi, din Țînțăreni, peste 10 000 m3 de deșeuri. Acest lucru înseamnă cu aproape 1700 m3 mai mult decît în două zile obișnuite.

Pentru că orășenii au făcut mai mult gunoi, în aceste zile, și numărul curselor efectuate de mașinile de evacuare a fost mai mare, depășind numărul de 300. Cam dublu, comparativ cu situația de pînă acum.


În prezent, toate deșeurile colectate din Chișinău sunt evacuate la groapa de gunoi amenajată pe teritoriul satului Țînțăreni, din raionul Anenii Noi. În decembrie, anul trecut, contractul cu primăria din localitate a fost prelungit cu încă trei ani și a trecut de votul Consiliului Municipal Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав