Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Amenințare mediului înconjurător: la Cahul au fost arse ilegal deșeuri

24 feb. 10:30   Sudul Moldovei
1619 0

O acțiune comună desfășurată de inspectorii de mediu din Cahul și Direcția Situații Excepționale a adus la lumină un caz grav de ardere ilegală a deșeurilor municipale și vegetale în localitatea Vadul lui Isac.

În urma intervenției, a fost întocmit un proces-verbal de contravenție conform prevederilor articolului 154, alineatul (1) prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Arderea ilegală a deșeurilor municipale și vegetale reprezintă nu doar o încălcare a legislației, ci și o amenințare directă la adresa sănătății publice și a mediului înconjurător. Fumul dens și toxinele eliberate în aer pot avea consecințe grave asupra sănătății locuitorilor și pot provoca deteriorarea ecosistemului local.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului și forțele de intervenție sînt hotărîte să acționeze ferm împotriva acestor practici ilegale, asigurîndu-se că cei vinovați sînt trași la răspundere conform legii.

În același timp, se desfășoară eforturi susținute pentru a informa comunitatea cu privire la consecințele nocive ale arderii deșeurilor și pentru a promova practici mai responsabile de gestionare a acestora.


Este esențial ca fiecare cetățean să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător și să contribuie la prevenirea și combaterea acestor activități ilegale. Numai printr-o acțiune colectivă și o colaborare strînsă între autorități și comunitate putem asigura un mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare.

Возможно, это изображение огонь и трава

Возможно, это изображение 1 человек и огонь

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?