COVID-19 în MOLDOVA

Opinie: Lukașenko își consolidează tot mai mult poziția

Opinie: Lukașenko își consolidează tot mai mult poziția

Revoluția din Belarus este în declin, iar actualul președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko, își consolidează din ce în ce mai mult pozițiile.

Despre aceasta se vorbește în reportajul postului rus de televiziune Дождь, transmite Noi.md.

În el se menționează că în Belarus continuă protestele în masă împotriva lui Aleksandr Lukașenko. Cu toate acestea, tot mai mulți oameni vorbesc despre faptul că starea de spirit se calmează, iar poziția lui Lukașenko se consolidează: el a început să apară mai des cu discursuri în public și la posturile de televiziune de stat. Mulți experți spun că președintele belarus a reușit să oprească protestul.


Analistul politic Abbas Gallyamov a recunoscut că Alexandr Lukașenko și-a consolidat puțin pozițiile, dar poate că acesta este doar un succes tactic. Lukașenko merge pe la fabrici și uzine și acolo nu mai există lozinci de demisie alui Lukașenko.

Abbas Gallyamov a remarcat că, în orice luptă pentru putere, este important să demonstrezi o dinamică pozitivă constantă, că astăzi ești susținut de mai mulți oameni decît ieri, iar Lukașenko a reușit să facă acest lucru și să demonstreze în mod convingător.

Potrivit politologului, acest lucru este extrem de important în situația generală pentru a-i atrage pe cei care ezită, care nu știu cui să ofere simpatiile: actualului președinte sau opoziției. Iar faptul că Lukașenko desfășoară cu succes întîlniri cu colectivele de lucru, chiar și cu ajutorul administrației, îi demoralizează pe opozanții și îi înclină în direcția lui pe cei care ezită.

Experții cred că, aparent, Alexandr Lukașenko a preluat inițiativa în criza care se desfășoară în Belarus, activitatea de protest acolo scade, iar Lukașenko ține deocamdată situația sub control.

Acum, pe străzile din Belarus sînt tot mai multe steaguri roșu-verde și susținători ai lui Lukașenko, care fac agitație împotriva protestatarilor și acțiunilor opoziției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load